Gudum gård

Gårdsbutikken

Vestfoldstakken

Tilbehør

Bilder

Kontakt oss

Les mer om
Vestfoldstakken
og Gudum gård

 

      

 

Ansvarlig for siden
E. Thormodsrud

© Vestfoldstakken.no

 

 

Gudum Gårdsbutikk og Systue

Klikk på bildene for å forstørre

Gårdsbutikken startet som et eggutsalg i sidebygningen på Gudum gård i 1981. Gården hadde da, som nå, 2000 høner og en daglig produksjon på mellom 1500 og 2000 egg.

I 1994 flyttet det lille eggutsalget inn i Stabburet, hvor gårdsbutikken og systua holder til i dag.

Vestfold Stakken er systuens hovedprodukt.

Vestfold Stakken er et vikinginspirert antrekk, med røtter i Osebergfunnet, det største vikingfunnet i Norden.  Tekstilene i graven var så godt bevart at Osebergfunnets gravkammer inneholdt den største og mest varierte samling av tekstiler noengang funnet i en vikinggrav. Funnet bestod av i alt 277 enkeltgjenstander - så inspirasjonsgrunnlaget var rikt.

Vestfold Stakkens design er utformet etter studier ved Folkemuseet på Bygdøy, og fra informasjon og illustrasjoner i boken "Osebergdronningens grav" av Arnt Emil Christensen, Anne Stine Ingstad og Bjørn Myhre.

 

Gårdsbutikken selger: egg, honning, urter, te, flatbrød, drops, håndklær, såper, tørkede blomster, troll, kosedyr, hudkremer og  stearinlys.
Keramikk, akvareller og håndmalte treprodukter, silkeskjerf, undertøy og strømper, strikkejakker og kniver til antrekkene.

 

Den første Vestfold Stakken var ferdig til 17. mai 1994. Den var laget i lin, og ca. 100 stakker ble produsert, før Åsastakken ble designet og satt i produksjon

 

 

 

Vestfold Stakken lages i dag også i ull og er å få i flere farger.
Gro Kjøll designer også antrekk i taft og fløyel.
Gudum Gårdsbutikk samarbeider med andre gårdsbutikker i distriktet, som her under julemarkedet i Holmestrand.